Alan dışı atamalar hakkında bilgi…

MEB Personel Genel Müdürlüğü 2011 yılı atamalarında rehber öğretmen kadrosuna Felsefe alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların da atamasını yapmıştır.

Bu karara ilişkin Türk PDR-DER Yönetim Kurulu 12.05.2011 saat 19:00′da Dernek Başkanı Doç. Dr. Tuncay ERGENE başkanlığında Personel Genel Müdürü Sayın Necmettin YALÇIN ile makamında bir görüşme düzenlemiştir. Sayın Necmettin YALÇIN ile konuyla ilgili ayrıntılı bir şekilde konuşulmuştur. Görüşme sonrasında Genel Müdür, Talim ve Terbiye Kurulunun 11/05/2011 tarihli ve B.08.0.TTK.0.07.04.00.360.04/3192 sayılı yazısına istinaden bu uygulamanın gerçekleştiğini bildirmişlerdir.

Dernek yönetim kurulu olarak Personel Genel Müdürü ile gerçekleştirilen görüşme sonrasında toplanarak  aşağıdaki eylem planını kararlaştırmıştır.

“1. Alınan kararla ilgili yarından itibaren başta Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olmak üzere resmi görüşmelere devam etme,

2. Meslek örgütü olarak; dernek üyelerimiz, öğrenciler, akademisyenler ve tüm meslektaşlarımızın hazırlanacak taslak faks metnini ilgili yerlere fakslaması, Faks metnine ve gönderilecek yerlere ulaşmak için tıklayınız.

Değerli meslektaşlarımız, faks metnini gönderdikten sonra derneğin pdrder@yahoo.com adresine lütfen bilgi mesajı gönderelim. Daha sonraki süreçte sizlerle iletişim kurabilmemiz açısından bu son derece önemlidir. 3. Kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik basın açıklamasının yapılması,

4. Yargıya başvuruda bulunarak uygulamanın yürütmeyi durdurma talebi çerçevesinde iptal başvurusunu yapılmasına (bu konuda dava dilekçesi pazartesi gününe yetiştirilmeye çalışılacaktır),

5. Tüm üyelerimiz, meslektaşlarımız, PDR öğrencileri ve mesleğimizin akademisyenlerinin Türkiye genelindeki katılımıyla 23 Mayıs 2011 tarihinde saat 14:00′te Ankara’da “Mesleğimize Sahip Çıkalım” buluşmasının gerçekleştirilmesi,

Üyelerimiz ve meslek elemanları sorunun çözümüne yönelik varsa önerilerini her zaman iletebilirler.

Mesleğimize sahip çıkalım, derneğimize destek olalım?.

Sagılarımızla…”

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Yönetim Kurulu

Konu Ankara’ da 23 Mayıs tarihinde MEB önünde yapılan bir eylemle protesto edildi. Bunun yanı sıra birçok ilde de aynı şekilde tepkiler gösterildi.

Danıştay Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği ‘nin atamalarla ilgili yürütmeyi durdurma talebiyle açtığı davayı reddetmiştir. Bu nedenle 2011 yılında alan dışı atamalar gerçekleşmiştir. Felsefe ve sosyoloji bölümü mezunları PDR kadrosuna yerleştirilmiştir.

1 Yorum (+add yours?)

  1. ankara rehber
    Ara 21, 2012 @ 19:30:03

    Öncelikle yazınız için teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dileriz.

    Cevapla

Yorum bırakın